Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií

Suroviny

500 g
3 PL
300 g
3 strúčiky posekané nadrobno
100 ml
350 g ošúpané
4 vetvičky lístky
50 g




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6 minút do zlatistohneda. Podlejem vínom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a čakáme, kým sa víno nevyvarí. Pridáme paradajky a ďalej dusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Pridáme v posolenej vode uvarené tagliatelle (varíme ich asi 3 minúty do polomäkka), čerstvý majorán a spolu dôkladne premiešame. Pred podávaním posypeme postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Majorán sa hodí k pečeni a cestoviny sa k predošlým dvom ingredienciám zasa hodia svojou konzistenciou – výsledkom je skvelé jedlo.

Diskusia k receptu

samanka
robievam, je to veľmi chutné jedlo a hlavne rýchlo pripravené
zabiatko66
Vyzerá to super a určite to aj super chutí. Tie cestoviny dostať normálene v obchode?
janger
Tak to je teda iste skvele jedlo!!!! Mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia