Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií

Suroviny

500 g
150 g tenké plátky
300 g pokrájanej na tenké mesiačiky
1 ks čerstvá
2 strúčiky
4  vetvičky lístky
1 PL
3 PL
50 g strúhaný
2 PL




Postup

  1. 1

    Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk. Pridáme pokrájanú cukinu, čili papričku, cesnak pokrájaný na drobno, tymian a pražíme dozlatista tak, aby cesnak nezhorel. Podlejeme troškou bieleho vína a necháme odpariť.

  2. 2

    Pridáme farfalle, uvarené al dente. Vmiešame mascarpone, soľ a mleté korenie. Pred podávaním posypeme postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Mascarpone zmiešame s trochou vína, soľou, mletým čiernym korením a lístkami tymianu a všetko do jedla pridáme tesnepred finále.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia