Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
Suroviny
500 g |
|
150 g tenké plátky |
|
300 g pokrájanej na tenké mesiačiky |
|
1 ks čerstvá |
|
2 strúčiky |
|
4 vetvičky lístky |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
50 g strúhaný |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk. Pridáme pokrájanú cukinu, čili papričku, cesnak pokrájaný na drobno, tymian a pražíme dozlatista tak, aby cesnak nezhorel. Podlejeme troškou bieleho vína a necháme odpariť.
- 2
Pridáme farfalle, uvarené al dente. Vmiešame mascarpone, soľ a mleté korenie. Pred podávaním posypeme postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Mascarpone zmiešame s trochou vína, soľou, mletým čiernym korením a lístkami tymianu a všetko do jedla pridáme tesnepred finále.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu