Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou fotorecept
Foto: alexdidi
Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ale za pripomenutie to stojí...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na väčšej panvici opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita.
-
2
Pridáme pokrájané šampiňóny a podusíme. Osolíme, okoreníme.
-
3
Prilejeme smotanu, chvíľku povaríme a pridáme tavený syr. Dobre vymiešame, povaríme a odstavíme. Pridáme za hrsť strúhaného parmezánu, premiešame a už nevaríme. Omáčku udržujeme teplú.
-
4
Kým sme pripravovali omáčku, varí sa nám voda na cestoviny. Použijeme kvalitné, najlepšie talianske, alebo domáce cestoviny.
-
5
Podľa návodu uvaríme cestoviny al dente. Ja mám najradšej pappardelle alebo tagliatelle, ale samozrejme použijeme také, aké máme radi.
-
6
Cestoviny pridáme k omáčke, premiešame a prehrejeme.
-
7
Podávame na ohriatom tanieri posypané parmezánom a bazalkou.
Len taka pikoska, pred par dnami som sa bavil so svojimi znamymi zo sicilie o parmezane tak sa mi vysmiali ze, oni si taky drahy syr doma za mladi nemohli dovolit, u nich sa pouzival "parmezan chudobnych" to je struhanka oprazena v olivovom oleji.
hribami a syrovo -smotanovou omackou .Obcas pridam aj kuracie prsia nakrajane na tenke slize ,alebo krevety.
frezia - určite nahradí, a je aj lacnejší.