Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 9. augusta 2011

Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac vzájomne krásne na seba nadväzuje, kým sa chladí Zobraziť celý popisJemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac vzájomne krásne na seba nadväzuje, kým sa chladí mozzarellové maslo, dusí sa cukina a kým sa cestoviny uvaria, maslo je stuhnuté a všetko stačí spolu len zmiešať a dobrota je na svete. :)

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
220 g
70 g
 na dno panvice
Mozzarellové maslo:
120 g
50 g
2 strúčiky
 na dno panvice




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme mozzarellové maslo. Na dno panvice si kvapneme trochu olivového oleja a osmahneme roztlačený cesnak.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mozzarellu si vložíme do misky vhodnej na mixovanie ponorným mixérom.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roztopíme si maslo, necháme trochu vychladnúť, vylejeme ho na mozzarellu a pridáme osmahnutý cesnak.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom na hladkú hmotu a dáme do alobalu.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sme si pripravili mozzarellové maslo, zabalíme ho do alobalového šulca a dáme minimálne na 30-40 minút do chladničky.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cukinu si nakrájame na kocky aj so šupkou (je pod ňou najviac živín), približne 1,5 cm x 1,5 cm, osolíme a necháme vypotiť aspoň 20 minút.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na dno panvice si kvapneme olivový olej a osmahneme kocky cukiny, potom plameň stiahneme na najmenší a 20 minút dusíme.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladení mozzarellového masla ho nakrájame na tenké plátky.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Parmezán alebo iný tvrdý kvalitný syr si najemno nastrúhame.

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, ja odporúčam Barilla Farfalle. Vždy kupujte len pravé talianske cestoviny, síce sú trochu drahšie, ale na chuti to pocítite;)

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po uvarení cestovín ich preceďte a presypte do panvice s podusenými cuketovými kockami, premiešajte a dajte na taniere. Poukladajte navrch mozzarellové maslo, krásne sa roztopí a ochutí cestoviny. Posypte ešte strúhaným parmezánom a podávajte. ;)

    Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tip: S Mozzarellovým maslo môžte experimentovať podľa vašej chuti. Pridávať ho na cestoviny, na mäso, alebo len tak natrieť na pečivo, napríklad ako základ a posypať sušenými paradajkami, alebo s prosciuttom. Fantázii sa medze nekladú. ;)

Diskusia k receptu

sylvinka
Mozzarelové maslo je pre mňa novinka,ale veľmi sa mi to páči,určite vyskúšam a dám vedieť.zatiaľ kk
puntodadino
Dievca zlate,ty si doteraz asi bud mala vsetko zadara,alebo lahko zarobene.Ked kazes ludom kupovat Barillu.Poznam ju uz 34 rokov,ale pomer cena/kvalita sa da najst aj v ovela lacnejsich produktoch.Nieje vsetko iba o znacke,nieje to moda.
A ked snad sa aj naucis varit nase slovenske domace slize,ci nocky,ci sulanca,alebo varenu knedlu,az potom mozes hovorit o cestovinych.Ale ako kukam,to asi nehrozi.Rad by som sa mylil.
jerica
mňa tie cestoviny neoslovili,dokonca som ich prehliadla , ale hneď ma oslovilo to spracovanie mozzarelového masla a na to som sa zamerala , to si môže každý vybrať na čo má chuť,ja to mozzarelové maslo určite spravím. :-)))
tatranka
Páči sa mi recept.Si mladunká,ale ak to varíš ty,je to ozaj lahoda.
marikafil
Aj mne sa tento recept páči, cestoviny síce používam iné, ale to mozzarellové maslo určite vyskúšam v najbližšej dobe :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia