Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom fotorecept
Foto: pumaamravec
Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac vzájomne krásne na seba nadväzuje, kým sa chladí Zobraziť celý popisJemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac vzájomne krásne na seba nadväzuje, kým sa chladí mozzarellové maslo, dusí sa cukina a kým sa cestoviny uvaria, maslo je stuhnuté a všetko stačí spolu len zmiešať a dobrota je na svete. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme mozzarellové maslo. Na dno panvice si kvapneme trochu olivového oleja a osmahneme roztlačený cesnak.
-
2
Mozzarellu si vložíme do misky vhodnej na mixovanie ponorným mixérom.
-
3
Roztopíme si maslo, necháme trochu vychladnúť, vylejeme ho na mozzarellu a pridáme osmahnutý cesnak.
-
4
Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom na hladkú hmotu a dáme do alobalu.
-
5
Keď sme si pripravili mozzarellové maslo, zabalíme ho do alobalového šulca a dáme minimálne na 30-40 minút do chladničky.
-
6
Cukinu si nakrájame na kocky aj so šupkou (je pod ňou najviac živín), približne 1,5 cm x 1,5 cm, osolíme a necháme vypotiť aspoň 20 minút.
-
7
Na dno panvice si kvapneme olivový olej a osmahneme kocky cukiny, potom plameň stiahneme na najmenší a 20 minút dusíme.
-
8
Po vychladení mozzarellového masla ho nakrájame na tenké plátky.
-
9
Parmezán alebo iný tvrdý kvalitný syr si najemno nastrúhame.
-
10
Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, ja odporúčam Barilla Farfalle. Vždy kupujte len pravé talianske cestoviny, síce sú trochu drahšie, ale na chuti to pocítite;)
-
11
Po uvarení cestovín ich preceďte a presypte do panvice s podusenými cuketovými kockami, premiešajte a dajte na taniere. Poukladajte navrch mozzarellové maslo, krásne sa roztopí a ochutí cestoviny. Posypte ešte strúhaným parmezánom a podávajte. ;)
-
12
Tip: S Mozzarellovým maslo môžte experimentovať podľa vašej chuti. Pridávať ho na cestoviny, na mäso, alebo len tak natrieť na pečivo, napríklad ako základ a posypať sušenými paradajkami, alebo s prosciuttom. Fantázii sa medze nekladú. ;)
A ked snad sa aj naucis varit nase slovenske domace slize,ci nocky,ci sulanca,alebo varenu knedlu,az potom mozes hovorit o cestovinych.Ale ako kukam,to asi nehrozi.Rad by som sa mylil.