Foto: evusik
Dnes som si robila domáce bazalkové pesto a dilema čo na obed bola vyriešená
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Penne uvaríme podľa návodu a podľa toho ako máme radi. Čo je dôležité, že cestoviny neoplachujeme studenou vodou - nikdy. Ak ich chcete vychladiť, rozložte ich na plech a občas ich premiešajte. Vychladnú bez toho aby sa vám zlepili. V podstate by sa ale cestoviny mali variť v takom množstve v ako sa ihneď skonzumujú.
-
2
Horúce penne dáme na tanier, pridáme 1-2 lyžice pesta
-
3
ošúpanú a nadrobno pokrájanú paradajku, kto má môže dať sušené paradajky a samozrejme posypeme nastrúhaným parmazánom
-
4
všetko spolu zamiešame a dobrú chuť :-)
Ja som cakala recept na domace pesto. Davnejsie som kupila bazalkove talianske v Lidli. Dnes som mala podobny obed, miesto penne zelene talianske dlhe rezance s pridavkom susenej bazalky, ostatne ako Ty.
je to vlastne odkaz na môj ďaľší recept