Recepty, kde je oriešok muškátový mletý
Plnená bôčiková roláda
Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme...
Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou
Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme...
Hrášková polievka s tekvicovými haluškami
Toto je najobľúbenejšia polievka našich vnúčat :-)
Mäsové guľky plnené mozzarellou
Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby....
Smotanové huby so špenátovými knedličkami
Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...
Kuracie stehno s hubovou plnkou
Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.
Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw
Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád
takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú.
No a...
Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou
Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso
odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky,
osolíme a...
Stamppot - národné jedlo Holandska
Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...
Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto
dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na
tortu alebo do pekáča.
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme
nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme
očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Syrový koláč s glazovaným hroznom
Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme
a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách
sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví
predseda...
Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...
Bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia
Koľkokrát by ste si dali oškvarkové pagáčiky a nechcelo sa vám tráviť veľa času v kuchyni? Všetci...
Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...
Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je
veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj
je ten správny taliansky,...
Medovník na biskupský spôsob
Suroviny dáme spolu do hrnca
a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované
ovocie, orechy (mandle),
polohrubú múku a sódu....
Voňavé medové muffiny bez lepku
Keď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie...
Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece
vložíme do rozpustenej bravčovej
masti spolu s tymianom,
borievkami, cesnakom, so šalotkami
a konfitujeme...
Tekvicový koláč s jablkom a pomarančom
Zvýšilo mi trochu tekvice, tak som upiekla tento jednoduchý koláč. Koláč sa podaril veľmi
jemný,...
Sýrové tartaletky
Na těsto rozmícháme tvaroh s mlékem a olejem, vmícháme sůl a polovinu mouky. Na pracovní...
Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky,
trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových
stálic, ktoré od čias...
Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte
neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka.
Veď...
Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na
oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný
muškátový oriešok a premiešame....
Pstruh s oštiepkom a so špenátom
Listový špenát sprudka zatiahneme na
olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia,
cesnaku a muškátového orieška...
Sladká pizza
Do misy dame muku. Spravime jamku, do ktorej vlejeme trocha vlazneho mlieka. Pridame rozdrvene...
Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené
maslo a vypracujeme...

Plnená bôčiková roláda
Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme...

Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou
Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme...

Hrášková polievka s tekvicovými haluškami
Toto je najobľúbenejšia polievka našich vnúčat :-)

Mäsové guľky plnené mozzarellou
Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby....

Smotanové huby so špenátovými knedličkami
Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...

Kuracie stehno s hubovou plnkou
Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw
Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a...

Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou
Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a...

Stamppot - národné jedlo Holandska
Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

Syrový koláč s glazovaným hroznom
Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....

Pečená morka plnená zmesou pečene, gaštanov a špenátu
Morku si pochvaľujú vo všetkých končinách sveta. Určite aj preto, že mäso obsahuje dvakrát toľko železa...

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia
Koľkokrát by ste si dali oškvarkové pagáčiky a nechcelo sa vám tráviť veľa času v kuchyni? Všetci...

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...

Medovník na biskupský spôsob
Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....

Voňavé medové muffiny bez lepku
Keď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie...

Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...

Tekvicový koláč s jablkom a pomarančom
Zvýšilo mi trochu tekvice, tak som upiekla tento jednoduchý koláč. Koláč sa podaril veľmi jemný,...

Sýrové tartaletky
Na těsto rozmícháme tvaroh s mlékem a olejem, vmícháme sůl a polovinu mouky. Na pracovní...

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...

Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď...

Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame....

Pstruh s oštiepkom a so špenátom
Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...

Sladká pizza
Do misy dame muku. Spravime jamku, do ktorej vlejeme trocha vlazneho mlieka. Pridame rozdrvene...

Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme...