Lasagne s mletým morčacím mäsom fotorecept
Foto: vianni
Robím to asi trochu ináč, ako Taliani, ale ten základ tam je, chutí to.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
330 g |
|
500 g mleté |
|
400 ml |
|
250 g |
|
4 strúčiky |
|
100 g |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
20 lístkov |
|
trocha |
|
1 konzerva (alebo domáca salsa) |
|
150 g |
|
8 PL |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na panvici, najlepšie vo woku, osmažím nakrájanú cibuľu, pór, potom cesnak, nechám prevoňať, rímsku rascu, soľ a korenie. Pridám mleté mäso a chvíľu restujem, až sa zatiahne. Potom pridám paradajky z konzervy, alebo salsu, čo som zavaril, bazalku a nechám prebublať.
-
2
Uvarím lasagne, len tak 2 minúty. A uložím prvú vrstvu na pekáč, ktorý je vymastený olivovým olejom a potretý trochou bešamelu.
-
3
Na plát lasagní navrstvím časť mäsovej zmesi, na ktorú dám bešamel a zase lasagne, potom zase mäso, bešamel a plátky mozzarelly, dám ešte jednu vrstvu lasagní. Pokračujem ešte koľko mi množstvo mäsa a syra dovolí.
-
4
Rúra vyhriata na 180 stupňov stačí, dám to tam a po 15 minútach to zalejem rozšľahanou vajcovou zmesou s mliekom a parmezánom. Yes! A ešte tak 10-14 minút nech sa to pečie, možno už len na 140 stupňov.
- 5
Navrch na dekor môžete dať trebárs pár olív.
- 6
Je to super, dobrú chuť. A a ešte keby ste nevedeli, ako urobiť ten bešamel, tak jednoducho, trochu masla, alebo olivového oleja, lyžica múky, nastrúhať muškátový oriešok, zaliať asi 400 ml mlieka, osoliť a povariť asi 15 minút.
- 7
Good appetit & Good Luck
- 5
pravdu máš, ponáhľal a zabudol napísať 🤪