Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi fotorecept
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 2-3 ks |
|
| štipka (strúhaný) |
|
| (alebo masť) |
|
| 2-3 ks |
|
| 1 malý kelímok |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Fašírky: | |
| 500 g mleté |
|
| 5-8 strúčikov |
|
| 1- 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1,5 hrnčeka (alebo staršie rožky) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| drvený |
|
| Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé by sme si mali pripraviť čo potrebujeme ako posledné... Nakrájame si údenú slaninku a vytopíme ju na oškvarky.
-
2
Z vytopených oškvariek odoberieme z masti a na nej osmažíme do sklovita 2-3 na kocky pokrájané cibule. K cibuli potom pridáme nakrájané fazuľové struky a zalejeme ich po vrch vodou. Osolíme, pridáme 2-3 bobkové listy a štipku strúhaného muškátového orieška. Pod pokrievkou varíme asi 20 minút, kým nebudú fazuľové struky mäkké.
-
3
Kým sa varí fazuľa, pripravíme si všetko na fašírky. Do misky dáme mleté mäso, vajíčko, čierne korenie, cesnak, soľ, bravčovú masť, mlieko a dával som aj strúhanku, lebo som nemal staršie rožky, ktoré sa namáčajú do mlieka. Všetko spolu premiešame - zmes by mala byť taká mľaskavá, vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a neskoršie ich z oboch strán vysmažíme na panvici s olejom a masťou (1:1). Niekto pridáva aj pár koliesok mrkvy, aby sa tuk, na ktorom vysmážame neprepaľoval.
-
4
Dorobíme si fazuľovú omáčku. Do misky dáme mlieko, pridáme doň smotanu, hladkú múku a rozhabarkujeme tak, aby tam neostali žiadne hrudky. Zátrepku prilejeme k uvareným fazuľovým strukom, premiešame a necháme prejsť varom. Kto sa bojí, že bude mať hrudky, nech to precedí cez sitko.
-
5
Do hlbokého taniera naložíme omáčku s fazuľkovými strukmi, na ktorú dáme za 2 PL oškvarkov s vytopenou masťou, pridáme fašírky a ako prílohu varené zemiaky. DOBRÚ CHUŤ.









Diskusia k receptu