Ryžové rezance
Ryžové rezance

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou

Alena Stračiaková
moderátorka, dnes 13:30
Ryžové rezance s arašidovou omáčkou
Foto: Alena Stračiaková

Moderátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa snažila uhádnuť, z čoho bola pripravená a urobiť Zobraziť celý popisModerátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa snažila uhádnuť, z čoho bola pripravená a urobiť si ju doma. A toto je výsledok.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
1 ks
1 ks
4 ks
1 bal. (alebo krevety)
hrsť
2-3 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pór očistíme a nakrájame, mrkvu a cuketu nakrájame škrabkou na rezance a dáme na rozpálený olej. Pridáme tofu nakrájané na kocky (alebo krevety), šampiňóny, hrsť arašidov a orestujeme.

  2. 2

    Zalejeme kokosovým mliekom, prevaríme a pridáme 2­-3 lyžice arašidového masla ­- podľa toho, akú chceme mať omáčku hustú. Dochutíme soľou a korením, pridáme trochu strúhaného muškátového orieška.

  3. 3

    Prevaríme a podávame s ryžovými rezancami, ale môžeme aj s inou cestovinou.

  4. 4

    Nakoniec môžeme ešte posypať sezamom, mungo klíčkami alebo opečenou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia