Ryžové rezance s arašidovou omáčkou
moderátorka, 28. novembra 2024

Foto: Alena Stračiaková
Moderátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa snažila uhádnuť, z čoho bola pripravená a urobiť Zobraziť celý popisModerátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa snažila uhádnuť, z čoho bola pripravená a urobiť si ju doma. A toto je výsledok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór očistíme a nakrájame, mrkvu a cuketu nakrájame škrabkou na rezance a dáme na rozpálený olej. Pridáme tofu nakrájané na kocky (alebo krevety), šampiňóny, hrsť arašidov a orestujeme.
- 2
Zalejeme kokosovým mliekom, prevaríme a pridáme 2-3 lyžice arašidového masla - podľa toho, akú chceme mať omáčku hustú. Dochutíme soľou a korením, pridáme trochu strúhaného muškátového orieška.
- 3
Prevaríme a podávame s ryžovými rezancami, ale môžeme aj s inou cestovinou.
- 4
Nakoniec môžeme ešte posypať sezamom, mungo klíčkami alebo opečenou cibuľkou.
Tiež ryžové rezance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu