Vývar s krupicovými knedličkami
piatková príloha denníka Pravda, 13. marca 2022
Foto: Shutterstock.com
Suroviny
2 kg |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 zväzok |
|
10 zrniečok |
|
1 zväzok |
|
|
|
|
|
Krupicové knedličky: | |
2 ks |
|
250 g |
|
125 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mrkvu, pór, repu a zeler očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu rozpolíme a opečieme na rozrezanej strane na rozpálenej panvici.
- 2
Do veľkého hrnca na polievku dáme vodu, necháme zovrieť. Vložíme mäso a všetku zeleninu. Koreniny, soľ a bylinky pridáme v polovici varenia. Na miernom ohni varíme 2–3 hodiny, penu odoberáme. Po troch hodinách mäso vyberieme a použijeme na iné účely. Vývar precedíme.
- 3
Krupicové knedličky: Oddelíme žĺtky a bielky. Maslo ochutíme soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a vyšľaháme. Pridáme žĺtky a pokračujeme v šľahaní. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a opatrne ich vmiešame do maslovej zmesi, striedavo s krupicou. Dvoma polievkovými lyžicami vytvarujeme knedličky, ktoré pomaly varíme asi 15 minút. Rozdelíme ich na taniere, zalejeme horúcim vývarom a posypeme čerstvo nasekanou pažítkou.
Tiež hovädzí vývar:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu