Vývar s krupicovými knedličkami
piatková príloha denníka Pravda, 13. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
Suroviny
| 2 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| 10 zrniečok | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Krupicové knedličky: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mrkvu, pór, repu a zeler očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu rozpolíme a opečieme na rozrezanej strane na rozpálenej panvici.
- 2
 Do veľkého hrnca na polievku dáme vodu, necháme zovrieť. Vložíme mäso a všetku zeleninu. Koreniny, soľ a bylinky pridáme v polovici varenia. Na miernom ohni varíme 2–3 hodiny, penu odoberáme. Po troch hodinách mäso vyberieme a použijeme na iné účely. Vývar precedíme.
- 3
 Krupicové knedličky: Oddelíme žĺtky a bielky. Maslo ochutíme soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a vyšľaháme. Pridáme žĺtky a pokračujeme v šľahaní. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a opatrne ich vmiešame do maslovej zmesi, striedavo s krupicou. Dvoma polievkovými lyžicami vytvarujeme knedličky, ktoré pomaly varíme asi 15 minút. Rozdelíme ich na taniere, zalejeme horúcim vývarom a posypeme čerstvo nasekanou pažítkou.
Tiež hovädzí vývar:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu