Hovädzí vývar
Hovädzí vývar

Vývar s krupicovými knedličkami

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 13. marca 2022
Vývar s krupicovými knedličkami
Foto: Shutterstock.com

Suroviny

2 kg
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 zväzok
10 zrniečok
1 zväzok
Krupicové knedličky:
2 ks
250 g
125 g




Postup

  1. 1

    Mrkvu, pór, repu a zeler očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu rozpolíme a opečieme na rozrezanej strane na rozpálenej panvici.

  2. 2

    Do veľkého hrnca na polievku dáme vodu, necháme zovrieť. Vložíme mäso a všetku zeleninu. Koreniny, soľ a bylinky pridáme v polovici varenia. Na miernom ohni varíme 2–3 hodiny, penu odoberáme. Po troch hodinách mäso vyberieme a použijeme na iné účely. Vývar precedíme.

  3. 3

    Krupicové knedličky: Oddelíme žĺtky a bielky. Maslo ochutíme soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a vyšľaháme. Pridáme žĺtky a pokračujeme v šľahaní. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a opatrne ich vmiešame do maslovej zmesi, striedavo s krupicou. Dvoma polievkovými lyžicami vytvarujeme knedličky, ktoré pomaly varíme asi 15 minút. Rozdelíme ich na taniere, zalejeme horúcim vývarom a posypeme čerstvo nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

marienka44
V čom varíme vytvarované knedličky? V osolenej vode? Nie je uvedené, len uvarené zalejeme vývarom.
evanaaa
Mne tam chýba viac druhov zeleniny, ale podobne varím aj ja...a práve bude na rade, mäso naň už mám, hovädzie.... @marienka44 , nie, nebude zelenina ako blato, ja tiež dávam spolu s mäsom a varím aspoň tie 3-4 hodiny a je akurát, niekedy dokonca by som chcela kľudne aj mäkšiu, tvrdé nemám rada. A halušky by som dala variť do polievky, nie do obyčajnej vody......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia