Zubáč à la Východ fotorecept

kobjan - bez fotkykobjan, 29. septembra 2024
Zubáč à la Východ (fotorecept)
Foto: kobjan

Zubáč s tekvicovým pyré a feniklovou omáčkou.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

 (filety)
Tekvicové pyré:
1 kus
Feniklová omáčka:
500 g
1 ks (biela časť)
250 ml (33 %)




Postup

  1. 1

    Tekvicu upečieme v rúre vyhriatej na 190 °C cca 50 minút.

  2. 2

    Po upečení z tekvice vydlabeme vnútrajšok a rozmixovaním tekvice s uvedenými ingredienciami urobíme pyré.

    Zubáč à la Východ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fenikel a bielu časť póru nasekáme, na lyzičke masla orestujeme, pridáme koreniny, zalejeme vodou a dusíme. Následne rozmixujeme a omáčku zahustíme smotanou.

    Zubáč à la Východ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Filety stiahneme z kože.

    Zubáč à la Východ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolíme a okoreníme.

  6. 6

    Filety pripravíme k naparovaniu.

    Zubáč à la Východ (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A v pare upravíme.

    Zubáč à la Východ (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja som dal ako prílohu ešte uvarenú cviklu, ktorú som na panvici obalil v karameli. Dobrú chuť z Východu.

    Zubáč à la Východ (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia