Zapekaný kaleráb s parmezánom a smotanou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 7. augusta 2023
mesačník Varecha, 7. augusta 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kaleráby ošúpeme, nastrúhame alebo nakrájame na plátky hrubé asi 2 milimetre.
- 2
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s vajcom, trochou soli, mletého čierneho korenia, s najemno nastrúhaným parmezánom a trochou strúhaného muškátového orieška.
- 3
Do maslom vymastenej zapekacej misky naukladáme tenkú vrstvu kalerábových plátkov a zalejeme trochou smotanovej zmesi. Pokračujeme ešte ďalšou jednou alebo dvomi vrstvami kalerábu, ktoré zalejeme smotanovou zmesou.
- 4
Panko strúhanku vložíme zvlášť do misy, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a pridáme na kocky nakrájané maslo. Všetko spojíme prstami do mrveničky, ktorou posypeme kaleráb v zapekacej miske. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút dozlatista.
Tiež kaleráb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu