Zapekaný kaleráb
Zapekaný kaleráb

Zapekaný kaleráb s parmezánom a smotanou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 7. augusta 2023
Zapekaný kaleráb s parmezánom a smotanou
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
150 ml
1 ks
2 PL strúhaný
70 g
50 g
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Kaleráby ošúpeme, nastrúhame alebo nakrájame na plátky hrubé asi 2 milimetre.

  2. 2

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s vajcom, trochou soli, mletého čierneho korenia, s najemno nastrúhaným parmezánom a trochou strúhaného muškátového orieška.

  3. 3

    Do maslom vymastenej zapekacej misky naukladáme tenkú vrstvu kalerábových plátkov a zalejeme trochou smotanovej zmesi. Pokračujeme ešte ďalšou jednou alebo dvomi vrstvami kalerábu, ktoré zalejeme smotanovou zmesou.

  4. 4

    Panko strúhanku vložíme zvlášť do misy, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a pridáme na kocky nakrájané maslo. Všetko spojíme prstami do mrveničky, ktorou posypeme kaleráb v zapekacej miske. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia