Rolované kuracie stehno s klobásovou plnkou, šúľancami a tymianovou emulziou
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 21. júla 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
| 2 ks vykostené |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Šúľance: | |
| 200 g uvarené |
|
| 60 g |
|
| 10 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Tymianová emulzia: | |
| 100 ml |
|
| 25 g |
|
| niekoľko vetvičiek |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Klobásu a slaninu pomelieme. Kuracie stehná rozprestieme, každé naplníme klobásovo–slaninovou zmesou, zrolujeme, zvrchu jemne osolíme, okoreníme. Roládky zabalíme do potravinovej fólie, zavákuujeme a varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 65 stupňov asi 90 minút. (Alternatíva: Roládky dáme v uzatvorenej nádobe dusiť do rúry.) Potom roládky opečieme na panvici s olejom dochrumkava.
- 2
Z uvarených zemiakov, múky, krupice a vajíčka ručne vymiesime kompaktné cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Varíme ich v osolenej vode asi 20 minút.
- 3
Vývar necháme zovrieť, pridáme lístky tymianu a postupne ponorným mixérom vmiešavame kocky studeného masla. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Do emulzie vložíme uvarené šúľance, servírujeme s rolovaným kuracím stehnom. Na záver môžeme dozdobiť slaninovým čipsom a bylinkami.
Tiež stehno:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu