Zeleninová omáčka s tofu a so žemľovými knedľami
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 20. apríla 2022
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
príprava
Suroviny
Žemľové knedle: | |
4 ks (alebo rožky) |
|
2-3 ks |
|
100 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
malá hrsť (alebo medvedí cesnak, pažítka, mladá žihľava) |
|
Omáčka z koreňovej zeleniny: | |
4 ks |
|
2 ks |
|
1 ks (nemusí byť) |
|
1/2 ks |
|
2 ks |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
250 ml |
|
Okrem toho: | |
údené |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žemľové knedle: Žemle alebo rožky nakrájame. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky prešľaháme s mliekom a zmesou zalejeme pečivo. Pridáme soľ a strúhaný muškátový orech, môžeme pridať aj nakrájaný špenát (alebo medvedí cesnak, pažítku, mladú žihľavu). Dobre premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov, zamiešame a zo zmesi vytvarujeme valčeky. Každý dáme do mikroténového vrecka a zaviažeme. Varíme vo vode na miernom ohni cca 30 minút. Knedľu však môžeme kúpiť aj hotovú.
- 2
Omáčka z koreňovej zeleniny: Očistenú nakrájanú zeleninu s koreninami upečieme v rúre. Upečenú zeleninu rozmixujeme a dochutíme smotanou na šľahanie. Zeleninu však môžeme s koreninami aj podusiť na oleji a na cibuľke. Potom pridáme smotanu, necháme prevrieť a rozmixujeme.
- 3
Podávame s opečeným údeným tofu, lyžičkou vhodného lekváru a plátkom citróna.
Tiež zeleninová omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu