Rybací vývar s rybacími knedličkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. decembra 2022
mesačník Varecha, 25. decembra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na polievku: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 stonka |
|
| 1 ks (menšia) |
|
| 1 l číry |
|
| 2 PL |
|
| Na knedličky: | |
| 200 g (s bielym mäsom, vykostená) |
|
| 1 ks |
|
| (na zvlhčenie pečiva) |
|
| 1 hrsť |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na rezance, stonkový zeler a cibuľu nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme maslo a nakrájanú zeleninu na ňom krátko opečieme. Zalejeme čírym rybacím vývarom a necháme prejsť varom.
- 2
Na knedličky pomelieme surové rybie mäso, pridáme na kocky nakrájanú a mliekom zvlhčenú žemľu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, vajce, osolíme a dochutíme mletým muškátovým orieškom. Všetko premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.
- 3
Z hmoty tvarujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a zakryté pozvoľna varíme asi 3 minúty. Pred podávaním polievku ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu