Rybacia polievka
Rybacia polievka

Rybací vývar s rybacími knedličkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. decembra 2022
Rybací vývar s rybacími knedličkami
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na polievku:
1 ks
1 ks
1 stonka
1 ks (menšia)
1 l číry
2 PL
Na knedličky:
200 g (s bielym mäsom, vykostená)
1 ks
 (na zvlhčenie pečiva)
1 hrsť
1 ks
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na rezance, stonkový zeler a cibuľu nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme maslo a nakrájanú zeleninu na ňom krátko opečieme. Zalejeme čírym rybacím vývarom a necháme prejsť varom.

  2. 2

    Na knedličky pomelieme surové rybie mäso, pridáme na kocky nakrájanú a mliekom zvlhčenú žemľu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, vajce, osolíme a dochutíme mletým muškátovým orieškom. Všetko premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.

  3. 3

    Z hmoty tvarujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a zakryté pozvoľna varíme asi 3 minúty. Pred podávaním polievku ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu