Rybací vývar s rybacími knedličkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. decembra 2022
mesačník Varecha, 25. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na polievku: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 stonka |
|
1 ks (menšia) |
|
1 l číry |
|
2 PL |
|
Na knedličky: | |
200 g (s bielym mäsom, vykostená) |
|
1 ks |
|
(na zvlhčenie pečiva) |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na rezance, stonkový zeler a cibuľu nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme maslo a nakrájanú zeleninu na ňom krátko opečieme. Zalejeme čírym rybacím vývarom a necháme prejsť varom.
- 2
Na knedličky pomelieme surové rybie mäso, pridáme na kocky nakrájanú a mliekom zvlhčenú žemľu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, vajce, osolíme a dochutíme mletým muškátovým orieškom. Všetko premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.
- 3
Z hmoty tvarujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a zakryté pozvoľna varíme asi 3 minúty. Pred podávaním polievku ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu