Slané vafle
Slané vafle

Vafle s mletým morčacím mäsom a fetou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 08:00
Vafle s mletým morčacím mäsom a fetou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g mleté (alebo kuracie)
1 PL
2 PL
250 ml
1 ks
Cesto na vafle:
220 g
30 g
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
 štipka
300 ml (alebo cmar)
2 ks (väčšie)
60 g
Na vymazanie vafľovača:
Na podávanie:
150 g
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Najprv na hlbokej panvici rozpálime olej a orestujeme mleté mäso. Počas restovania ho osolíme a okoreníme. Pridáme pretlak a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Potom podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni dusiť asi 20 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.

  2. 2

    Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky. Osolíme ich a necháme 10 minút „vypotiť“. Potom ich osušíme papierovou utierkou a opečieme na grilovacej alebo klasickej panvici z oboch strán.

  3. 3

    Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame. V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia.

  4. 4

    Obe zmesi spojíme a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké cestíčko. Postupne pečieme vafle v rozohriatom vafľovači vymazanom trochou oleja.

  5. 5

    Horúce vafle servírujeme s duseným mletým mäsom, rozdrobeným syrom feta, grilovaným baklažánom a bylinkami.

Diskusia k receptu