Vafle s mletým morčacím mäsom a fetou
mesačník Varecha, včera 08:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
Suroviny
400 g mleté (alebo kuracie) |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
Cesto na vafle: | |
220 g |
|
30 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
300 ml (alebo cmar) |
|
2 ks (väčšie) |
|
60 g |
|
Na vymazanie vafľovača: | |
|
|
Na podávanie: | |
150 g |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Najprv na hlbokej panvici rozpálime olej a orestujeme mleté mäso. Počas restovania ho osolíme a okoreníme. Pridáme pretlak a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Potom podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni dusiť asi 20 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.
- 2
Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky. Osolíme ich a necháme 10 minút „vypotiť“. Potom ich osušíme papierovou utierkou a opečieme na grilovacej alebo klasickej panvici z oboch strán.
- 3
Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame. V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia.
- 4
Obe zmesi spojíme a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké cestíčko. Postupne pečieme vafle v rozohriatom vafľovači vymazanom trochou oleja.
- 5
Horúce vafle servírujeme s duseným mletým mäsom, rozdrobeným syrom feta, grilovaným baklažánom a bylinkami.
Tiež vafle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu