Jahňací chrbát s pistáciovou krustou
šéfkuchár, 29. apríla 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 kg |
|
200 g |
|
400 g mrazený |
|
1 ks |
|
3 ks (varný typ C) |
|
200 ml |
|
1 vanička |
|
3 PL |
|
100 g lúpané nesolené |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z pistácií, žĺtkov, panko strúhanky a olivového oleja v sekáčiku pripravíme pastu. Ochutíme ju soľou a odložíme do chladničky.
- 2
Lístky mäty zalejeme 50 ml oleja a mixujeme, môžeme použiť aj mixér na smoothie. Zmes nalejeme do sitka a necháme bez miešania pomaly filtrovať, aby zostal číry olej bez zákalu.
- 3
Hráškové pyré: Zemiaky očistíme a varíme v osolenej vode na kašu. Na lyžici masla opečieme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme hrášok, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podlejeme smotanou a necháme krátko povariť. Vložíme do mixéra a pripravíme hladkú kašu, na zahustenie pridáme zemiaky. Odložíme na teplé miesto.
- 4
Na lyžici masla sprudka opečieme jahňací chrbát. Preložíme na plech, dochutíme soľou a drveným korením. Mäso zvrchu pokryjeme pistáciovou krustou. Môžeme preliať maslom z panvice. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme si 6 – 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme odpočinúť.
- 5
Medzitým na panvici s posledným kúskom masla ohrejeme hráškové struky, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
- 6
Na tanier servírujeme hráškové pyré, maslové struky a nakrájané jahňa s krustou. Ozdobíme hráškovými výhonkami a lístkami mäty, pokvapkáme mätovým olejom.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu