Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Jahňací chrbát s pistáciovou krustou

Rasťo Krampl
šéfkuchár, 29. apríla 2022
Jahňací chrbát s pistáciovou krustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
40 minút
príprava
8 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
200 g
400 g mrazený
1 ks
3 ks (varný typ C)
200 ml
1 vanička
3 PL
100 g lúpané nesolené
100 g
2 ks
1 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Z pistácií, žĺtkov, panko strúhanky a olivového oleja v sekáčiku pripravíme pastu. Ochutíme ju soľou a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Lístky mäty zalejeme 50 ml oleja a mixujeme, môžeme použiť aj mixér na smoothie. Zmes nalejeme do sitka a necháme bez miešania pomaly filtrovať, aby zostal číry olej bez zákalu.

  3. 3

    Hráškové pyré: Zemiaky očistíme a varíme v osolenej vode na kašu. Na lyžici masla opečieme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme hrášok, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podlejeme smotanou a necháme krátko povariť. Vložíme do mixéra a pripravíme hladkú kašu, na zahustenie pridáme zemiaky. Odložíme na teplé miesto.

  4. 4

    Na lyžici masla sprudka opečieme jahňací chrbát. Preložíme na plech, dochutíme soľou a drveným korením. Mäso zvrchu pokryjeme pistáciovou krustou. Môžeme preliať maslom z panvice. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme si 6 – 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme odpočinúť.

  5. 5

    Medzitým na panvici s posledným kúskom masla ohrejeme hráškové struky, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

  6. 6

    Na tanier servírujeme hráškové pyré, maslové struky a nakrájané jahňa s krustou. Ozdobíme hráškovými výhonkami a lístkami mäty, pokvapkáme mätovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia