Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Krémová tekvicová polievka s mrkvou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 20. februára 2023
Krémová tekvicová polievka s mrkvou
Foto: Shutterstock
6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
4 ks
2 strúčiky
800 ml
200 ml
2 PL
1 ČL
1/4 ČL strúhaný
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, vydla­beme semienka aj s vláknitou du­žinou, preložíme ich do hrnca a zalejeme vodou. Ne­cháme variť aspoň 20 minút.

  2. 2

    Očistenú tekvicu nakrá­jame na kocky. Mrkvu ošú­peme a nakrájame na ko­lieska. Do hrnca dáme rozohriať maslo a opečieme na ňom najemno nakrájanú šalotku a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme tekvicu, mrkvu a ešte chvíľu restu­jeme, zalejeme zeleninovým vývarom.

  3. 3

    Prilejeme scedený vývar zo semienok a vnútra tekvice. Varíme, kým tekvica nezmäkne, trvá to asi 20 minút.

  4. 4

    Hotovú polievku v hrnci rozmixujeme. Pridáme smo­tanu, mletú papriku, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne ko­renie a necháme ešte prejsť varom.

  5. 5

    Polievku ozdobíme smotanou a mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia