Krémová tekvicová polievka s mrkvou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 20. februára 2023
mesačník Varecha, 20. februára 2023
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, vydlabeme semienka aj s vláknitou dužinou, preložíme ich do hrnca a zalejeme vodou. Necháme variť aspoň 20 minút.
- 2
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme rozohriať maslo a opečieme na ňom najemno nakrájanú šalotku a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme tekvicu, mrkvu a ešte chvíľu restujeme, zalejeme zeleninovým vývarom.
- 3
Prilejeme scedený vývar zo semienok a vnútra tekvice. Varíme, kým tekvica nezmäkne, trvá to asi 20 minút.
- 4
Hotovú polievku v hrnci rozmixujeme. Pridáme smotanu, mletú papriku, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie a necháme ešte prejsť varom.
- 5
Polievku ozdobíme smotanou a mletým čiernym korením.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu