Špenátový prívarok so strateným vajíčkom
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 2. mája 2022
Foto: Zuzana Sisáková
porcie
príprava
Postup
-
1
Žemle nakrájame na menšie kocky a zalejeme trochou mlieka. Necháme zmäknúť.
- 2
Na rozpustenej masti osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Pridáme roztlačený cesnak, krátko opražíme aby nezhorkol, a hneď pridáme rozmixovaný čerstvý špenát.
- 3
Špenát podlejeme smotanou. Žemľu v mlieku roztlačíme vareškou a pridáme do špenátovej zmesi. Premiešame, prilejeme zvyšok mlieka a ak treba, aj trochu smotany. Dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
- 4
Stratené vajce: Liter vody s octom necháme zovrieť, urobíme v nej vareškou vír a doň vlejeme vajíčko, ktoré sme rozbili do šálky alebo malej misky. Necháme vrieť tri minúty a vyberieme dierkovanou naberačkou. Postupne tak uvaríme po jednom všetky vajíčka.
- 5
Špenátový prívarok podávame so strateným vajíčkom a môžeme pridať aj uvarené zemiaky.
Tiež Špenátový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Never týmto komerčným receptom…
Ty to nechápeš. To ma byť zážitkové. Teda zážitkový privarok. Osobne by som teda mala obrovský zážitok keby mi takýto špenátový privarok naservirovali v reštaurácii 😂😂😂
🙂 neboj sa, ešte zatial viem variť prívarok😅
Zážitok za ktorý si zapýtajú určite peknú cenu🙂 Ok, viem že reštaurácie chcú vyniknúť jedlom, aby boli jedlá iné, výnimočné... No ale uvariť takúto extra verziu špenátového prívarku vyžaduje veru fantáziu😅 Mali by to nazvať inak.
Počkaj už viem ako to je to myslené!!!
Ku špenátovému prívarku je vela ludí ako aj my, chlieb alebo pečivo. A tu v tomto recepte už máš rovno pečivo zamiešané v prívarku👍 Nemusíš ani hrýsť, stačí hltať😂😂😂 Tento zážitok treba cítiť a vychutnať si ho.
Je možné, že název pokrmu někdo učesal, bůhví jak se to jmenuje na jídelním lístku výše zmíněné restaurace. Tolik super moderních slov v záhlaví a takový úlet v názvu jídla? Divné...
Bingo! Tomu by odpovídaly i ty brambory na pidi mini kostičky.
Je to šéfkucharka Zažitkovej reštaurácie u Vás v Poprade 😊
To je tá Zážitková reštaurácia. Máš mať zážitok z toho že budeš hľadať stratené žemle ale stratené vajco vidíš hneď 😂
Ja som v Prešove a zážitkovú reštauráciu nemáme ( aspoň nepoznám ) a myslím,že sa bez nej zaobídeme. Ale možná je to nový trend,tak nebudem autorku receptu urážať a možná vymyslí aj iné recepty.Ja varím prívarok takto...mrkvovo-hráškový a mám ho rada. Nech každý varí tak,ako mu chutí.
Prepáč Mila Frezia. Som sa domotala. Som myslela že PO je Poprad. Už viem že Poprad PP a Presov PO. Už to nedomotám do život. Na moju obranu, od 1985 nie som v kontakte s ŠPZ - tkami SK.
Tak toto je pekný privarok na krásnom tanieri.