Veľkonočná plnka
Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka so zajačím mäsom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. apríla 2022
Veľkonočná plnka so zajačím mäsom
Foto: Kulinární studio MAFRA
12
porcií
40 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
8 ks
100 ml
200 ml
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
4 ks
Okrem toho:
 (na vymastenie formy)
 (na zahustenie a vysypanie formy)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zajačie mäso umyjeme a uvaríme domäkka, potom ho necháme mierne vychladnúť a nakrájame na drobné kocky. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

  2. 2

    Rožky nakrájame na kocky, vložíme ich do misy, zalejeme vývarom s mliekom a počkáme, kým sa dobre premočia.

  3. 3

    Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, ktoré v sitku sparíme horúcou vodou. Necháme odkvapkať a pridáme ich spolu so zajačím mäsom a hráškom do misy k rožkom.

  4. 4

    K zmesi primiešame nasekané bylinky, vyšľahané vajíčka, štipku mletého muškátového orieška, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Podľa potreby zahustíme strúhankou.

  5. 5

    Zmes nalejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45–50 minút dozlatista, necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha