Veľkonočná plnka so zajačím mäsom
mesačník Varecha, 14. apríla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
8 ks |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie formy) |
|
(na zahustenie a vysypanie formy) |
|
Postup
-
1
Zajačie mäso umyjeme a uvaríme domäkka, potom ho necháme mierne vychladnúť a nakrájame na drobné kocky. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
- 2
Rožky nakrájame na kocky, vložíme ich do misy, zalejeme vývarom s mliekom a počkáme, kým sa dobre premočia.
- 3
Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, ktoré v sitku sparíme horúcou vodou. Necháme odkvapkať a pridáme ich spolu so zajačím mäsom a hráškom do misy k rožkom.
- 4
K zmesi primiešame nasekané bylinky, vyšľahané vajíčka, štipku mletého muškátového orieška, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
- 5
Zmes nalejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45–50 minút dozlatista, necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku.
Tiež veľkonočná plnka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu