Figový crumble
moderátor, 26. septembra 2022
Foto: Archív Martina Pyca Rauscha
„Mnohí Slováci majú v záhradkách figy, ktoré im dozrievajú v septembri, preto odporúčam vyskúšať môj recept na figový crumble,“ hovorí moderátor Martin Pyco Rausch.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zapekaciu misku s priemerom 19 cm jemne vytrieme maslom a vysypeme 1 PL strúhanky.
- 2
Umyté figy v šupke rozštvrtíme, prelejeme medom, citrónovou šťavou, poprášime 1 PL múky, premiešame a vložíme do zapekacej nádoby.
- 3
Strúhanku, ovsené vločky, cukor, škoricu, múku, maslo, štipku strúhaného muškátového orieška a štipku soli zmiešame v miske a prstami vytvoríme mrveničku, ktorú navrstvíme na pripravené figy. Prstami mierne pritlačíme tak, aby vytvorila ucelený povrch.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C pri zapnutom teplovzdušnom režime asi 40 minút.
- 5
Po upečení necháme aspoň 10 minút postáť. Crumble podávame so zmrzlinou, sorbetom alebo šľahačkou.
- 6
Figový crumble môžete pripraviť aj vopred, odložiť do chladničky a upiecť až vtedy, keď príde ten správny čas.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu