Figový crumble

Martin Pyco Rausch
moderátor, 26. septembra 2022
Figový crumble
Foto: Archív Martina Pyca Rauscha

„Mnohí Slováci majú v záhradkách figy, ktoré im dozrievajú v septembri, preto odporúčam vyskúšať môj recept na figový crumble,“ hovorí moderátor Martin Pyco Rausch.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g čerstvé
2 PL
1/2 ks
35 g
65 g
30 g
3 PL
30 g
1 ČL
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Zapekaciu misku s priemerom 19 cm jemne vytrieme maslom a vysypeme 1 PL strúhanky.

  2. 2

    Umyté figy v šupke rozštvrtíme, prelejeme medom, citrónovou šťavou, poprášime 1 PL múky, premiešame a vložíme do zapekacej nádoby.

  3. 3

    Strúhanku, ovsené vločky, cukor, škoricu, múku, maslo, štipku strúhaného muškátového orieška a štipku soli zmiešame v miske a prstami vytvoríme mrveničku, ktorú navrstvíme na pripravené figy. Prstami mierne pritlačíme tak, aby vytvorila ucelený povrch.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C pri zapnutom teplovzdušnom režime asi 40 minút.

  5. 5

    Po upečení necháme aspoň 10 minút postáť. Crumble podávame so zmrzlinou, sorbetom alebo šľahačkou.

  6. 6

    Figový crumble môžete pripraviť aj vopred, odložiť do chladničky a upiecť až vtedy, keď príde ten správny čas.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia