Zemiakovo-makové drobné pečivo
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 21. decembra 2023
mesačník Varecha, 21. decembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a prelisujeme. Vychladnuté ich spojíme s múkou, makom, vajcami a so škrobom. Ochutíme soľou, korením, nastrúhaným muškátovým orieškom.
- 2
Všetko spolu premiesime na pracovnej doske. Podľa potreby pridáme ešte trochu múky, aby sa cesto nelepilo.
- 3
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozdelíme na tri časti a každú potom rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 3 mm. Formičkou vykrajujeme rôzne tvary.
- 4
Žĺtok rozmiešame s 2 PL vody, potrieme jednotlivé keksy, posypeme makom a môžeme aj hrubou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 – 15 minút.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu