Cibuľová polievka
Cibuľová polievka

Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 3. mája 2023

Videla som ju na stránke Nosalty.hu a knedličky tiež tam v inej polievke. Nie identická, no veľmi podobná a jedna z najlepších v poslednej Zobraziť celý popisVidela som ju na stránke Nosalty.hu a knedličky tiež tam v inej polievke. Nie identická, no veľmi podobná a jedna z najlepších v poslednej dobe.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
3 PL
1,5 l
1 PL
150 ml hustejšia
Syrové knedličky:
70 g
1 ks
1/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené cibule pokrájame na drobnejšie kusy a na oleji za stáleho miešania poopekáme, kým niektoré časti začnú hnednúť. Z póru som použila len bielu časť, z jarnej cibuľky aj trocha vňate.

    Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca s cibuľou nalejeme asi liter vody a poldruha litra zeleninového vývaru. Dochutíme soľou a privedieme k varu. Kým sa polievka uvarí, pripravíme do nej vložku - syrové knedličky. K najemno nastrúhanému syru pridáme vajce, krupicu, mletý muškátový orech a štvrť lyžičky soli. Zmes dôkladne zmiešame.

    Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievku premixujeme ponorným (tyčovým) mixérom a vrátime na oheň. Keď znova začne vrieť, zavaríme do nej vopred sformované knedličky. Môžu byť menšie či väčšie, podľa gusta rodinky. Varíme ich asi 5-7 minút.

    Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec polievku zjemníme kúskom masla a šľahačkovou smotanou. Vrele odporúčam tú na predošlom obrázku, je hustejšia, krémová, stačí z nej aj menej pre skvelú chuť. Pri servírovaní sa môže polievočka posypať nakrájanou vňaťkou jarnej cibuľky. To som už nestihla. Však hádam nabudúce. Ešte dovetok: po odstátí sa chute výborne prepoja, lepšie vynikne aj syr😉.

    Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
No samozrejme, dalsi polívka pro me? :-) Trochu cibule pred rozmixovanim dam na stranu, pak pridam, aby tam byla trochu priznana. Ja to tak rada. Brzo uvarim, uz ted, @kukulienka , diky za recept! :-)
1x zahra
kucharka
Polievka je určite dobrá, ale mňa zaujali knedlíčky. Určite niekedy urobím.
Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia