Recepty, kde je kapary
Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku
a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku
a paradajkový pretlak. Dochutíme...
Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena,
veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje
osobitosti. Zvieratá majú...
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom
a bobkovým listom.
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami
Papriky zrežeme na hrubých koncoch
a malým nožom vyrežeme semiačka a žily.
Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...
Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo
nám v...
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme,
osušíme, pokrájame
na 1 cm plátky, rozložíme na
podnos a osolíme...
Penne so špenátom a s cherry paradajkami
Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...
Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle
jedlo.
Klíčková nátierka
Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept
https://varecha....
Voňavá morčacia roláda
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu....
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so
šalátom z bielej...
Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli
a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu,...
Mediteránska rapsódia
Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si
stredomorskú chuť.
Letný mišmaš
Tento rok nás zaskočil. Máme nadúrodu zdravých paradajok, cukiet i ačkokčí. A pretože nikto...
Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...
Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...
Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...
Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....
Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava,
naviac po jeho...
Soľanka
V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme,...
Tapenáda z čiernych olív
Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou...
Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...
Tuniak so zeleninou
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...
Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br />
Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom,
paradajkami...
Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...
Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami
Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...
Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...
Penne so špenátom a s cherry paradajkami
Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...
Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.
Klíčková nátierka
Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept https://varecha....
Voňavá morčacia roláda
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu....
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...
Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu,...
Mediteránska rapsódia
Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.
Letný mišmaš
Tento rok nás zaskočil. Máme nadúrodu zdravých paradajok, cukiet i ačkokčí. A pretože nikto...
Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...
Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...
Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...
Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....
Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...
Soľanka
V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme,...
Tapenáda z čiernych olív
Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou...
Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...
Tuniak so zeleninou
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...
Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...