Fašírky à la Lindström
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 16. februára 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 16. februára 2021
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
4 PL uvarená, rozmixovaná |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
prepustené |
|
|
|
Omáčka: | |
3 PL uvarená, rozmixovaná |
|
3 ČL |
|
3 PL (mrazené alebo zavárané) |
|
Postup
-
1
Mäso zomelieme najemno a zmiešame ho s rozmixovanou uvarenou cviklou, so žĺtkami, s nadrobno nakrájanou cibuľou, korením a so soľou. Potom pridáme nahrubo nasekané kapary a nasekanú pažítku.
- 2
Z mäsovej zmesi vyrobíme asi 6–7 cm gule, ktoré sploštíme a vyprážame na masle, do ktorého sme pridali masť. Opekáme pomaly z oboch strán, opakovane, aspoň 15 minút.
- 3
Omáčku vyrobíme rozmiešaním rozmixovanej cvikly, lekváru a brusníc. TIP: Servírujeme s volským okom, opekanými zemiakmi, mrazeným hráškom uvareným na pare a karotkou skaramelizovanou na masle. Vo Švédsku sa podáva s pivom.
Tiež bravčové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
presne. Panenka sa na to nehodí!