Bravčové fašírky
Bravčové fašírky

Fašírky à la Lindström

Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 16. februára 2021
Fašírky à la Lindström
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 ks
100 g
4 PL uvarená, rozmixovaná
2 PL
1 PL
 prepustené
Omáčka:
3 PL uvarená, rozmixovaná
3 ČL
3 PL (mrazené alebo zavárané)




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme najemno a zmiešame ho s rozmixovanou uvarenou cviklou, so žĺtkami, s nadrobno nakrájanou cibuľou, korením a so soľou. Potom pridáme nahrubo nasekané kapary a nasekanú pažítku.

  2. 2

    Z mäsovej zmesi vyrobíme asi 6–7 cm gule, ktoré sploštíme a vyprážame na masle, do ktorého sme pridali masť. Opekáme pomaly z oboch strán, opakovane, aspoň 15 minút.

  3. 3

    Omáčku vyrobíme rozmiešaním rozmixovanej cvikly, lekváru a brusníc. TIP: Servírujeme s volským okom, opekanými zemiakmi, mrazeným hráškom uvareným na pare a karotkou skaramelizovanou na masle. Vo Švédsku sa podáva s pivom.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, zrovna drahú panenku by som nepoužila na fašírky, nech sú hocijaké.....stačilo by aj iné mäso, aj keď už to nebude recept, ktorý je uverejnený.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia