Voňavá morčacia roláda
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé Zobraziť celý popisPre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky.
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
600 g (v celku) |
|
2 KL |
|
|
|
5 PL |
|
400 g |
|
Plnka: | |
200 g mleté |
|
30 g |
|
100 g |
|
30 g (pancetta) |
|
1 ks |
|
1 PL nasekaná |
|
1 KL |
|
50 g |
|
Dresing: | |
200 ml |
|
1 PL |
|
1 PL nasekaná |
|
1 PL nasekaná |
|
Postup
-
1
Morčacie mäso nakrájame tak, aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.
-
2
Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.
-
3
Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravka ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.
-
4
Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plátky.
-
5
Mäso zľahka posypeme vegetou, pokoreníme a položíme na cuketu.
-
6
Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.
-
7
Na plnku položíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.
-
8
Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210 °C.
-
9
Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.
-
10
Podávanie: Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.
-
11
Rada: Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čo najdlhšie cukety.
Diskusia k receptu