Morčacia roláda
Morčacia roláda

Voňavá morčacia roláda

podravka - fotkapodravka, 6. decembra 2017. Komerčný recept.
Voňavá morčacia roláda
Foto: podravka

Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé Zobraziť celý popisPre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 210 °C

Suroviny

600 g (v celku)
2 KL
5 PL
400 g
Plnka:
200 g mleté
30 g
100 g
30 g (pancetta)
1 ks
1 PL nasekaná
1 KL
50 g
Dresing:
200 ml
1 PL
1 PL nasekaná
1 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso nakrájame tak, aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.

  2. 2

    Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.

  3. 3

    Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravka ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.

  4. 4

    Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plátky.

  5. 5

    Mäso zľahka posypeme vegetou, pokoreníme a položíme na cuketu.

  6. 6

    Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.

  7. 7

    Na plnku položíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.

  8. 8

    Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210 °C.

  9. 9

    Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.

  10. 10

    Podávanie: Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.

  11. 11

    Rada: Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čo najdlhšie cukety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia