Voňavá morčacia roláda
Foto: podravka
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé Zobraziť celý popisPre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky.
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
600 g (v celku) |
|
2 KL |
|
|
|
5 PL |
|
400 g |
|
Plnka: | |
200 g mleté |
|
30 g |
|
100 g |
|
30 g (pancetta) |
|
1 ks |
|
1 PL nasekaná |
|
1 KL |
|
50 g |
|
Dresing: | |
200 ml |
|
1 PL |
|
1 PL nasekaná |
|
1 PL nasekaná |
|
Postup
-
1
Morčacie mäso nakrájame tak, aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.
- 2
Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.
- 3
Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravka ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.
- 4
Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plátky.
- 5
Mäso zľahka posypeme vegetou, pokoreníme a položíme na cuketu.
- 6
Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.
- 7
Na plnku položíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.
- 8
Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210 °C.
- 9
Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.
- 10
Podávanie: Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.
- 11
Rada: Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čo najdlhšie cukety.
Tiež morčacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu