Rizoto so sumčekom
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 9. decembra 2020
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 9. decembra 2020
Foto: archív Miloša Mikuša
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g filety |
|
300 g |
|
200 g mrazený |
|
250 g |
|
300 g |
|
5 PL |
|
5 ks |
|
5 strúčikov |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
|
|
200 ml |
|
|
|
|
|
2 bal. |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový olej a krátko na ňom opražíme polovicu cesnaku pokrájaného na prúžky. Pridáme rybu, na prudkom plameni ju opražíme zo všetkých strán, vyberieme a dáme bokom.
- 2
Do tuku pridáme zvyšný cesnak, pokrájanú cibuľku, ryžu a krátko opražíme. Podlejeme vínom, pridáme kapary, šafran, osolíme a povaríme. Podlejeme kokosovým mliekom, povaríme.
- 3
Rizoto pravidelne miešame, podlievame horúcim vývarom a postupne pridávame jednotlivé zeleniny: hrášok, pokrájaný pór a na koniec brokolicu. Na záver vmiešame pokrájanú petržlenovú vňať a štipku mletého bieleho korenia.
- 4
Rizoto podávame s pripravenou rybou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu