Teľacia špička s gremolátou
František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 3. apríla 2018
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 3. apríla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
100 g |
|
1 PL |
|
z 1 citróna |
|
150 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Teľacie karé osolíme, okoreníme a na masle na panvici opečieme z oboch strán. Opečené mäso dáme do rúry vyhriatej na 170 °C na 15 – 20 minút.
- 2
Medzitým nasekáme petržlenovú vňať, kapary, strúčik cesnaku a čili papričku. Všetko zmiešame v miske, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, prilejeme olivový olej a trochu citrónovej šťavy. Ochutíme a prípadne dosolíme.
- 3
Odležané mäso nakrájame na plátky a podávame s listovým šalátom.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: