Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacia špička s gremolátou

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 3. apríla 2018
Teľacia špička s gremolátou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g
100 g
1 PL
z 1 citróna
150 ml
2 strúčiky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľacie karé osolíme, okoreníme a na masle na panvici opečieme z oboch strán. Opečené mäso dáme do rúry vyhriatej na 170 °C na 15 – 20 minút.

  2. 2

    Medzitým nasekáme petržlenovú vňať, kapary, strúčik cesnaku a čili papričku. Všetko zmiešame v miske, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, prilejeme olivový olej a trochu citrónovej šťavy. Ochutíme a prípadne dosolíme.

  3. 3

    Odležané mäso nakrájame na plátky a podávame s listovým šalátom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: