Jelenie stehno prešpikované slaninou
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 25. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
| 800-900 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks väčšia |
|
| 2 ks väčší |
|
| 1 ks stredne veľká |
|
| 80 g (alebo olej) |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
| 2-3 ks |
|
| 300 ml |
|
| 20 g |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Očistené mäso nahusto prešpikujeme slaninou, ktorú sme nakrájali na tenké prúžky, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame nadrobno, koreňovú zeleninu na kocky a cesnak nadrobno. V hrnci rozpálime masť, na ktorej opražíme mäso zo všetkých strán, pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu a nakoniec cesnak.
- 2
Potom pridáme kapary, bobkový list a krátko pražíme. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Ak treba, počas dusenia podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme z hrnca, šťavu trochu vydusíme, aby nebola riedka. Vyberieme bobkové listy a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, pridáme biele víno, kryštálový cukor a citrónovú šťavu a chvíľu ešte povaríme. Ak treba, dochutíme.
- 3
Mäso nakrájame na rovnomerné plátky, dáme na tanier a podávame s omáčkou, ozdobíme pár kúskami kapár. Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu alebo krokety.
Tiež jelenie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu