Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami fotorecept
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 17. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne. Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1 (voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby sme stiahli agresívnu štipľavosť.
-
2
Potom papriky scedíme, necháme vysušiť a plníme syrom zmiešaným s kurkumou. Naplnené papriky naukladáme do pohárov a prihodíme pár kapár. Potom zalievame olivovým olejom, môžeme použiť aj olej, do ktorého sme nakladali sušené paradajky. Plnú nádobu uzavrieme a necháme stáť dva dni pri izbovej teplote a potom ju uskladníme v chladničke.
-
3
Chorizo nakrájame na tenšie plátky a na slabom ohni ich opečieme dochrumkava, prebytočný tuk zlejeme. Cuketu nakrájame na rezance a zľahka urestujeme s chorizom. Chlieb opečieme, potrieme majonézou, ktorú sme rozmixovali s kurkumou, kaparami a petržlenovou vňaťou, dochutili soľou a korením. Na to porozkladáme opečené chorizo s cuketami a zasypeme nakrájanými jalapeňos.
Diskusia k receptu