Pikantný zapekaný karfiol fotorecept

kecemis - fotkaKecemis, 59 ročný muž, Calgary, AB, Canada, 6. apríla 2018 8:18
Ďalšie jeho recepty »

Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)Foto: kecemis

Dalsia inspiracia, chrumkavy a pikantny karfiol.

4-6
porcie
30 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

4-6 ks
1-2 ks
1 ks (cca 450 g)
2 PL
100 g (nastrúhaný)
100 g (nastrúhaný)
2 PL
200 g
3-4 PL
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Z minula mi ostalo par hlaviciek brokolice, tak som ich pridal. Da sa pouzit karfiol a brokolica v pomere 1:1.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice som dal oprazit slaninu. Po ziadanom oprazeni som slaninku vybral z panvice a dal na papierove obrusky.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked bola slanina prepecena podla mojich predstav, vybral som ju a dal som do vypeku na drobno nakrajany cesnak a jalapeno. Prazil som par minut. Asi 2 az 4 minuty.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po oprazeni cesnaku a papricky som ich vybral z panvice do misky. Do vypeku som dal karfiolove a brokolicove ruzicky. Tu sa musim zastavit. V tomto pripade som dal karfiol a brokolicu do vriacej slanej vody na 3 minuty. Potom vychladnute pridam do vypeku a oprazim 1 az 2 minuty. Druhy sposob je, ze surovy karfiol a brokolicu dam do panvice s vypekom, opeciem 1-2 minuty a potom pridam zeleninovy alebo kuraci vyvar. Povarim 4-5 minut. To zalezi na kazdom, ako chrumkave, alebo tvrde to chcete mat.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pocas opekania karfiolu som nakrajal slaninu na pozadovanu velkost.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po oprazeny karfiolu som vsetko zmiesal v miske. T.j. oprazeny cesnak, jalapeno, karfiol, brokolicu som posolil a okorenil. Dobre premiesal. Pridal som kapary a premiesal.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dal som do keramickej nadoby a posypal som premiesanym nastruhanym a syrom chedar a gouda ku ktorym som pridal struhanku. Niekedy vymenim chedar za parmezan.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po premiesani som vlozil do predhriatej rury na 180 stupnov. Piekol som priblizne 8-10 minut, povrch by mal byt do zlata opeceny.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upeceni mozeme servirovat napr. ako prilohu.

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist