Teľacie karé s paštrnákovým pyré s wasabi
Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 9. marca 2020
Šuhajíci pri panvici, 9. marca 2020
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Teľacie karé okoreníme, natrieme olejom a necháme zohriať na izbovú teplotu. Na panvici rozpustíme maslo s cesnakom, tymianom a trochou oleja. Mäso opečieme z každej strany, podlejeme vínom a osolíme. Mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odstáť.
- 2
Do výpeku dáme kapary, pridáme demi glace, povaríme a zjemníme trochou smotany a masla.
- 3
Paštrnák očistíme a upečieme. Upečený paštrnák nakrájame a povaríme v smotane so soľou. Paštrnák preložíme do mixéra, pridáme wasabi a zjemníme maslom. Petržlen nastrúhame na jemné plátky, ktoré vypražíme v oleji.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu