Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacie karé s paštrnákovým pyré s wasabi

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 9. marca 2020
Teľacie karé s paštrnákovým pyré s wasabi
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval – Šuhajíci pri panvici
10
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

2 kg
200 g
10 g
1,5 kg
1 l
100 g
60 g
200 ml
200 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľacie karé okoreníme, natrieme olejom a necháme zohriať na izbovú teplotu. Na panvici rozpustíme maslo s cesnakom, tymianom a trochou oleja. Mäso opečieme z každej strany, podlejeme vínom a osolíme. Mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odstáť.

  2. 2

    Do výpeku dáme kapary, pridáme demi glace, povaríme a zjemníme trochou smotany a masla.

  3. 3

    Paštrnák očistíme a upečieme. Upečený paštrnák nakrájame a povaríme v smotane so soľou. Paštrnák preložíme do mixéra, pridáme wasabi a zjemníme maslom. Petržlen nastrúhame na jemné plátky, ktoré vypražíme v oleji.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre