Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou fotorecept
Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 31. mája 2019
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 31. mája 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, soľou a korením.
-
2
Tagliolini varíme vo vriacej vode asi dve minúty. Cestoviny scedíme a pokvapkáme bazalkovým olejom.
-
3
Na tanier dáme paradajkové ragú, cestoviny a dozdobíme syrom, kaparami a lyofilizovaným pestom. (Pozn.: Lyofilizácia je spôsob konzervovania potravín pomocou sušenia výmrazom. Je to prastará metóda, ktorú používali ešte starí Inkovia, dnes sa využíva na predĺženie trvanlivosti potravín.)
Diskusia k receptu