Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 20. novembra 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 20. novembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
- 2
Plátky kapie osolíme, pokvapkáme olejom a opekáme, kým šupka nesčernie, potom ju olúpeme a rozmixujeme.
- 3
V panvici rozpálime olej s maslom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tymian, osolíme, koreníme a opečieme. Zlejeme olej, pridáme lisovaný cesnak, uvarenú šošovicu, paprikové pyré a citrónovú šťavu. Zmes dochutíme kaparami, pridáme troška vody, povaríme, odstavíme a pridáme maslo.
- 4
Zubáča osolíme a opečieme na oleji. Zmiešame prísady na bylinkový šalát, dochutíme soľou a olivovým olejom. Na tanier naložíme šošovicovú zmes, na ňu položíme zubáča a vrch ozdobíme bylinkovým šalátom.
Tiež pečený zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu