Pečený zubáč
Pečený zubáč

Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 20. novembra 2018
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
280 g
4 strúčiky
1 ks
2 ks
200 g
400 g
z 2 citrónov
50 g
Bylinkový šalát:
 nasekaný




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.

  2. 2

    Plátky kapie osolíme, pokvapkáme olejom a opekáme, kým šupka nesčernie, potom ju olúpeme a rozmixujeme.

  3. 3

    V panvici rozpálime olej s maslom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tymian, osolíme, koreníme a opečieme. Zlejeme olej, pridáme lisovaný cesnak, uvarenú šošovicu, paprikové pyré a citrónovú šťavu. Zmes dochutíme kaparami, pridáme troška vody, povaríme, odstavíme a pridáme maslo.

  4. 4

    Zubáča osolíme a opečieme na oleji. Zmiešame prísady na bylinkový šalát, dochutíme soľou a olivovým olejom. Na tanier naložíme šošovicovú zmes, na ňu položíme zubáča a vrch ozdobíme bylinkovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia