Polievka Panzanella
Foto: podravka
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu Zobraziť celý popisPri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu jedlu chuť Stredomoria.
porcií
príprava
Postup
-
1
Do mixéra vložíme krájané paradajky, nakrájanú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, vínny ocot, olivový olej, pasírované paradajky a všetko spolu rozmixujeme.
- 2
Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme.
- 3
Pred podávaním vychladíme v chladničke.
- 4
Podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba. Ak máte radi pikantnú chuť, môžete dochutiť chilli papričkou.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neni to polevka, ale osvezujici, letni vlhky salat. Tato prapodivna "fusion" je mimo misu, tedy pokud v nazvu pouzijete jmeno PANZANELLA.