Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu jedlu chuť Stredomoria.
porcií
príprava
Suroviny
390 g |
|
1 ks |
|
1 ks malá |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
6 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
(opečené kocky) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do mixéra vložíme krájané paradajky Podravka, nakrájanú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, vínny ocot, olivový olej, pasírované paradajky Podravka a všetko spolu rozmixujeme.
- 2
Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme.
- 3
Pred podávaním vychladíme v chladničke.
- 4
Podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba. Ak máte radi pikantnú chuť, môžete dochutiť chilli papričkou.
- 2
Neni to polevka, ale osvezujici, letni vlhky salat. Tato prapodivna "fusion" je mimo misu, tedy pokud v nazvu pouzijete jmeno PANZANELLA.