Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka Panzanella

podravka - fotkapodravka, 6. augusta 2017. Komerčný recept.
Polievka Panzanella
Foto: podravka

Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu jedlu chuť Stredomoria.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

390 g
1 ks
1 ks malá
1 ks
1 strúčik
1 PL
3 PL
500 ml
6 ks
1 PL
2 PL
 (opečené kocky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mixéra vložíme krájané paradajky Podravka, nakrájanú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, vínny ocot, olivový olej, pasírované paradajky Podravka a všetko spolu rozmixujeme.

  2. 2

    Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Pred podávaním vychladíme v chladničke.

  4. 4

    Podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba. Ak máte radi pikantnú chuť, môžete dochutiť chilli papričkou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Podstatou tohoto toskanskeho prastareho receptu jsou CERSTVE suroviny (predevsim rajcata), ne rajcata v konzerve!!
Neni to polevka, ale osvezujici, letni vlhky salat. Tato prapodivna "fusion" je mimo misu, tedy pokud v nazvu pouzijete jmeno PANZANELLA.
Je to veľmi podobné gaspaču, až na tie konzervované paradajky...a teraz v lete kde, je ich je všade čerstvých dosť, by som konzervované nedávala, v zime môže byť..

Pridaj komentár k receptu: