Holubacia paštéta s králičou pečeňou
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 30. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, šalotky, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, pridáme bylinky, podlejeme červeným vínom a pečieme pri teplote 160 °C 35 minút. Králičiu pečeň orestujeme na panvici.
- 2
Z vychladnutých upečených holubov oberieme mäso, vysypeme spolu so zeleninou aj s výpekom do mixéra, pridáme pečeň a rozmixujeme. Postupne do zmesi prilievame roztopené maslo, žĺtky a orechovicu. Hotovú zmes dochutíme podľa potreby soľou a plníme do pohárov/formičiek. Pečieme pri teplote 120 °C 35 minút.
- 3
Po vychladnutí paštétu prelejeme prepusteným maslom. Hotovú dozdobíme nakladanými kaparami, čiernymi a zelenými olivami, trochou listového šalátu, ríbezľovým džemom. Podávame s čerstvým opečeným chlebom.
Tiež paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu