Mediteránska rapsódia
Foto: podravka
Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V panvici zohrejeme olivový olej a opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pasírované paradajky .
- 2
Keď sa paradajky zvaria, pridáme cukor avegeta - Stredomorie . Zalejeme vínom a necháme variť na miernom ohni.
- 3
Pridáme scedené tuniaky, olivy a kapary a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- 4
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme.
- 5
Špagety zalejeme pripravenou omáčkou, posypeme nastrúhaným ovčím syrom, ozdobíme lístkami bazalky a podávame.
Tiež s tuniakom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu