Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.
- 2
2. Potom môžeme začať s grilovaním. Postupne ugrilujeme všetku cuketu a baklažán a odkladáme na veľký pekáč alebo veľkú misu. Ešte teplé pokvapkáme balzamikom a okoreníme čerstvo namletým korením.
- 3
3. Nasekáme kôpor a pridáme k zelenine. Zľahka premiešame a môžeme podávať. Prekladáme plátkami paradajok a kaparami. Navrch pridáme rukolu a hoblinky syra pecorino.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu