Makrelové špízy

podravkaPodravka, 17. júna 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Makrelové špízyFoto: podravka

Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.

4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cuketu pozdĺžne nakrájame na dlhé tenké plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kúsky makrely uložíme na cuketu, zrolujeme a napichneme na špajdle. Na jednu špajdľu takto postupne napichneme 5 – 6 cuketových valčekov.

  2. 2

    Špízy ľahko osmažíme/ugrilujeme na olivovom oleji, odstránime z panvice/grilu a necháme v teple.

  3. 3

    Ľahko osmažíme aj nasekaný cesnak, kapary a olivy nakrájané na plátky. Pridáme koňak a krátko zapálime. Prilejeme víno a privedieme k varu.

  4. 4

    Pridáme Podravka krájané paradajky, soľ a korenie. Podľa chuti pridáme cukor.

  5. 5

    Špízy podávame s pripravenou omáčkou a varenými zemiakmi posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist