Ražniči z makrely a cukety
Ražniči z makrely a cukety

Makrelové špízy

podravka - fotkapodravka, 17. júna 2017. Komerčný recept.
Makrelové špízy
Foto: podravka

Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

5 x 170 g
2 ks
1 ks
200 ml
3 strúčiky
1 PL
390 g
50 ml
200 ml
100 g
10 g
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu pozdĺžne nakrájame na dlhé tenké plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kúsky makrely uložíme na cuketu, zrolujeme a napichneme na špajdle. Na jednu špajdľu takto postupne napichneme 5 – 6 cuketových valčekov.

  2. 2

    Špízy ľahko osmažíme/ugrilujeme na olivovom oleji, odstránime z panvice/grilu a necháme v teple.

  3. 3

    Ľahko osmažíme aj nasekaný cesnak, kapary a olivy nakrájané na plátky. Pridáme koňak a krátko zapálime. Prilejeme víno a privedieme k varu.

  4. 4

    Pridáme Podravka krájané paradajky, soľ a korenie. Podľa chuti pridáme cukor.

  5. 5

    Špízy podávame s pripravenou omáčkou a varenými zemiakmi posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu