Teľací závitok na rezancoch a zelenine
šéfkuchár hotela Devín**** v Bratislave, 22. septembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 rezne (po 150 g) |
|
|
|
|
|
|
|
| 30 - 50 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 4 ks (uvarené natvrdo) |
|
| (na obaľovanie) |
|
|
|
|
| Domáce široké rezance: | |
| 400 g |
|
| 4 ks |
|
| štipka |
|
| Letná zelenina: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Horčicová omáčka: | |
| 150 g |
|
| 80 g |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| 20 g |
|
| 30 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Teľacie závitky: Rezne vyklepeme, osolíme a okoreníme, každý potrieme horčicou, na mäso uložíme plátky slaniny, kyslú uhorku a 1 celé uvarené vajíčko. Rezne zvinieme a spojíme špáradlom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Po opečení mäso vyberieme a na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme horčicu, krátko opražíme a zalejeme vývarom.
- 3
Mäso vložíme späť do vývaru, prikryjeme a dusíme asi 45 minút. Hotové mäso vyberieme na tanier a dokončíme omáčku. Do omáčky pridáme smotanu a necháme prevárať asi 10 minút, omáčku precedíme a vložíme do nej nakrájané kapary, zjemníme maslom a dochutíme soľou a korením.
- 4
Zeleninu očistíme, brokolicu rozdelíme na malé ružičky, ostatnú zeleninu nakrájame na tenké pásiky, krátko ju blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme a dáme krátko opražiť na masle.
- 5
Vychladené cesto rozvaľkáme natenko, nakrájame na 7 mm hrubé dlhé pásiky, ktoré pomúčime a zľahka zvinieme, cestoviny dáme hneď variť do väčšieho množstva osolenej vody na 4 – 5 minút, scedíme ich, ale nepreplachujeme. Na stred veľkého taniera navinieme cestoviny, okolo cestovín pridáme omáčku, naaranžujeme zeleninu, navrch položíme rozkrojené porcie mäsa.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu