Teľací závitok na rezancoch a zelenine

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Devín**** v Bratislave, 22. septembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Teľací závitok na rezancoch a zelenineFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

4 rezne (po 150 g)
30 - 50 g
100 g
100 g
4 ks (uvarené natvrdo)
 (na obaľovanie)
Domáce široké rezance:
400 g
4 ks
štipka
Letná zelenina:
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
Horčicová omáčka:
150 g
80 g
500 ml
200 ml
20 g
30 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Teľacie závitky: Rezne vyklepeme, osolíme a okoreníme, každý potrieme horčicou, na mäso uložíme plátky slaniny, kyslú uhorku a 1 celé uvarené vajíčko. Rezne zvinieme a spojíme špáradlom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Po opečení mäso vyberieme a na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme horčicu, krátko opražíme a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Mäso vložíme späť do vývaru, prikryjeme a dusíme asi 45 minút. Hotové mäso vyberieme na tanier a dokončíme omáčku. Do omáčky pridáme smotanu a necháme prevárať asi 10 minút, omáčku precedíme a vložíme do nej nakrájané kapary, zjemníme maslom a dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Zeleninu očistíme, brokolicu rozdelíme na malé ružičky, ostatnú zeleninu nakrájame na tenké pásiky, krátko ju blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme a dáme krátko opražiť na masle.

  5. 5

    Vychladené cesto rozvaľkáme natenko, nakrájame na 7 mm hrubé dlhé pásiky, ktoré pomúčime a zľahka zvinieme, cestoviny dáme hneď variť do väčšieho množstva osolenej vody na 4 – 5 minút, scedíme ich, ale nepreplachujeme. Na stred veľkého taniera navinieme cestoviny, okolo cestovín pridáme omáčku, naaranžujeme zeleninu, navrch položíme rozkrojené porcie mäsa.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist