Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľací závitok na rezancoch a zelenine

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Devín**** v Bratislave, 22. septembra 2017
Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 rezne (po 150 g)
30 - 50 g
100 g
100 g
4 ks (uvarené natvrdo)
 (na obaľovanie)
Domáce široké rezance:
400 g
4 ks
štipka
Letná zelenina:
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
Horčicová omáčka:
150 g
80 g
500 ml
200 ml
20 g
30 g




Postup

  1. 1

    Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Teľacie závitky: Rezne vyklepeme, osolíme a okoreníme, každý potrieme horčicou, na mäso uložíme plátky slaniny, kyslú uhorku a 1 celé uvarené vajíčko. Rezne zvinieme a spojíme špáradlom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Po opečení mäso vyberieme a na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme horčicu, krátko opražíme a zalejeme vývarom.

  3. 3

    Mäso vložíme späť do vývaru, prikryjeme a dusíme asi 45 minút. Hotové mäso vyberieme na tanier a dokončíme omáčku. Do omáčky pridáme smotanu a necháme prevárať asi 10 minút, omáčku precedíme a vložíme do nej nakrájané kapary, zjemníme maslom a dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Zeleninu očistíme, brokolicu rozdelíme na malé ružičky, ostatnú zeleninu nakrájame na tenké pásiky, krátko ju blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme a dáme krátko opražiť na masle.

  5. 5

    Vychladené cesto rozvaľkáme natenko, nakrájame na 7 mm hrubé dlhé pásiky, ktoré pomúčime a zľahka zvinieme, cestoviny dáme hneď variť do väčšieho množstva osolenej vody na 4 – 5 minút, scedíme ich, ale nepreplachujeme. Na stred veľkého taniera navinieme cestoviny, okolo cestovín pridáme omáčku, naaranžujeme zeleninu, navrch položíme rozkrojené porcie mäsa.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrá ínšpirácia pre mňa, teľacie stehno mám v mrazničke a aj som rozmýšľala, čo z neho, takže budú závitky, recept si síce trochu prispôsobím, ale tie široké rezance budú. Zatiaľ si ho ukladám, aby som nemusela hľadať.
1cica
Mňam.Túto nedelu už mám vybratý obed ale najbližšie vyskušam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia