Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Foto: podravka
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské Zobraziť celý popisPripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou vegety. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
- 2
Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 15 minút.
- 3
Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 4
Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.
- 5
Malé tajomstvo: Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu