Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

podravka - fotkaPodravka, 2. decembra 2017 13:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparamiFoto: podravka

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

4
porcie
25 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravka ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.

  2. 2

    Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 15 minút.

  3. 3

    Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

  5. 5

    Malé tajomstvo: Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist