Pečená ryba
Pečená ryba

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

podravka - fotkapodravka, 2. decembra 2017. Komerčný recept.
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Foto: podravka

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

4x250 g (alebo inej bielej ryby)
3 PL
180 g
2 ČL
60 g
1 PL
Šalát:
200 g
400 g
25 ml
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravka ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.

  2. 2

    Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 15 minút.

  3. 3

    Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

  5. 5

    Malé tajomstvo: Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: