Foto: bugout
Je to skôr taký návod a odporúčanie a nie exaktný recept. Aj keď je to aj konkrétny recept... Čiže zoznam surovín berte s nadhľadom. Zobraziť celý popisJe to skôr taký návod a odporúčanie a nie exaktný recept. Aj keď je to aj konkrétny recept... Čiže zoznam surovín berte s nadhľadom. Je to taká rýchlovka a zároveň núdzovka keď sa používajú všetko produkty z konzervy alebo fľaše alebo čohokoľvek len nie čerstvé (ale kľudne môže byť aj čerstvé, vynaliezavosti sa medze nekladú). Ten základný recept skrátka vyskladám vždy aj o polnoci (snáď len čerstvý cesnak by mohol niekedy chýbať).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť vodu na špagety a do panvice olivový olej. Celá omáčka sa urobí kým sa uvaria špagety, takže je to šup, šup... (cestoviny môžeme použiť aké chceme, špagety mi tak nejak najviac sedia k tomuto pohotovostnému jedlu). Ešte k panvici - ja používam na cestoviny wok. Je veľký a dobre sa v ňom všetko premieša.
- 2
Základ je vždy niečo voňavé a aromatické, teda ančovičky, prosciutto, údená slaninka (ale stačia aj dobre sušené paradajky). Do olivového oleja na panvici dáme opekať na slabšom výkone zvolený základ (+ ak chceme a máme čerstvé čili a cesnak). A potom postupne pridávame čo máme a čo chceme - kapary, olivy, sušené paradajky... Je to na vás a možnostiach kuchyne. Aj keď preplácať to netreba.
- 3
Do panvice s omáčkou dáme špagety (nie úplne hotové, ešte sa budú dorábať na panvici), mierne podlejeme vodou, v ktorej sme ich varili a premiešame. Ak máme rukolu, baby špenát, polníček skrátka niečo zelené, teraz postupne vmiešame a necháme "zvädnúť". Zasypeme parmezánom a znova premiešame. (Nezmeniť poradie parmezánu a zeleného. Raz som dal najskôr parmezán a veľa rukoly a tá sa zlepila do takej čudnej guče.) Podľa potreby pridáme ešte vodu zo špagiet, alebo naopak necháme vodu odpariť. Ak chceme pridať konzervu tuniaka, teraz je správny čas... (viac mi už nenapadá)
- 4
Toto je skrátka taká skladba rôznych zvyškov v chladničke tu oliva, tam kapara... Nejaký ten dobrý základ a máme parádne jedlo. Kombinovať rôzne základy som neskúšal, výnimkou sú sušené paradajky, tie sa hodia vždy.
- 5
Je to priam vtipné jedlo. Tak si kombinujte, kombinujete... Ančovička, paradajka, oliva, kapara a zrazu mate puttanescu... (a ako bonus trochu rukoly) ale to som odbočil.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vid bod 2 "Základ je vždy niečo voňavé a aromatické, teda ančovičky, prosciutto, údená slaninka (ale stačia aj dobre sušené paradajky). Do olivového oleja na panvici dáme opekať na slabšom výkone zvolený ZÁKLAD...