Casarecce s tuniakom a rukolou

bugout - fotkabugout, 14. marca 2021
Casarecce s tuniakom a rukolou
Foto: bugout

Pár podobných receptov tu je. Tak pridávam aj môj. Teda nie môj, ale takto robím ja. Autorom receptu je Gennaro Contaldo. Originál boli špagety, ja som robil casarecce...

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (cestoviny)
200 g (v konzerve)
4 ks
2 strúčiky
podľa chuti
3-4 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Omáčka sa robí cca sedem minút kým sa do nej pridajú cestoviny, tak podľa toho pripravujte cestoviny. Na olivový olej dáme na stredne silný výkon ančovičky, cesnak, čili a po cca dvoch minútach paradajky a spolu robíme ďalšie zhruba tri minútky. Pridáme kapary a spolu robíme ďalšiu minútku.

  2. 2

    Do omáčky pridáme uvarené cestoviny aj s trochou vody z cestovín (pol žufanky) a ďalšiu minútku spolu robíme a premiešavame, aby sa cestoviny obalili omáčkou. Ak sú moc suché, podlievame vodou z cestovín. Vypneme zdroj tepla a vmiešame čerstvú rukolu. Rukolu dávame na etapy, keď jej dáme naraz veľa, zlepí sa do hromady a sú z nej také nevábne veľké chuchvalce. Na záver pridáme tuniaka z konzervy, zakvapneme citrónom a jemne premiešame...

  3. 3

    Podávame s čerstvou rukolou, ktorú len premiešame s citrónom, soľou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu