Šalát rukola s parmskou tyčinkou
Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...
Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame na kolieska a osmažíme ho na oleji. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájané mäso,...
Kalifornské závitky
Kuracie plátky osolíme, položíme na ne polovice broskýň, plátky syra a spojíme špáradlami.
Kuracie rezance po indicky
Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme na oleji, osolíme, okoreníme karí korením, podlejeme trochou vody a podusíme....
Moravské koláče
Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk,...
Orechový závin
Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások...
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva....
Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...
Linecké koláčiky
Múku, zmäknutý tuk, práškový cukor a vajce spracujeme na cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odpočívať.
Jablkové rezy starej mamy
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a postrúhanú kôru z umytého citróna, ...
Jablkový koláč s vlašskými orechmi
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme...
Tvarohový hrnčekový koláč
Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.
Neťahaný jablkový závin
Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme...
Martinské rezy
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...
Bábovka s olejom
Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.
Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...
Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...
Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.
Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.
Dolky starej mamy
Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a...
Slané mandľové slzičky
Nastrúhame syr a zo surovín spracujeme cesto a uložíme ho na noc do chladu.
Jemný jablčník
Najprv si pripravíme cesto tak, že vajcia rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridávame múku a prášok do pečiva,...
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Pagáče starej mamy
Múku rozmrvíme s masťou, aby spolu držala, potom pridáme smotanu, mlieko a soľ.
Tvarohové pagáčiky
Všetko spolu zmiesime, dáme na chvíľku do chladu a potom vykrajujeme pagáčiky
Tvarohová žemľovka
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme...
Slané tvarohové kúsky
Suroviny zamiesime, vyvaľkáme na hrúbku asi 0, 5 cm, povykrajujeme rôzne kúsky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme makom,...
Linecké srdiečka
Múku, práškový cukor, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, žĺtky a jedno vajce a maslo...