Naučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a my horniaci, takže som varievala obe a obe sme Zobraziť celý popisNaučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a my horniaci, takže som varievala obe a obe sme si aj servírovali. Tento zvyk nám ostal dodnes, aj keď babka sa na nás díva už len zhora a ja som jej za všetko veľmi vďačná...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby prepláchneme a namočíme do 0,5 lstudenej vody, aby zmäkli, tak 1-2 hodky.Na oleji speníme na veľmi drobno pokrájanú cibuľu a zalejeme hubami aj s vodou, v ktorej sa lúhovali. Pridáme ešte asi 1 l vody a osolíme, varíme domäkka. Solamyl rozrobíme v studenej smotane a vlejeme do polievky, ochutíme vegetou bez glutamátu alebo Solčankou, necháme prevariť a hotovo! Môžeme ozdobiť vňaťkou čerstvou alebo sušenou.
Diskusia k receptu