Jablko pod snehom

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Jablko pod snehom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
100 g
150 g
50 g
50 g
10 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká na 2 minúty ponoríme. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. V miske zmiešame džem s posekanými orechmi a so strúhankou. Plnkou naplníme stredy jabĺk.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme za postupného pridávania cukru dotuha. Jablká uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou stierky obalíme snehom a vo vyhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 120 °C. Podávame teplé.

  3. 3

    Náš tip: Sneh z vaječných bielkov môžeme použiť aj pri príprave vianočných pusiniek, kde sneh naplníme do cukrárskeho vrecka a na papierom vystlaný plech striekame malé pusinky, ktoré sušíme v rozohriatej rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia