Jablko pod snehom
Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká na 2 minúty ponoríme. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. V miske zmiešame džem s posekanými orechmi a so strúhankou. Plnkou naplníme stredy jabĺk.
- 2
Bielky vyšľaháme za postupného pridávania cukru dotuha. Jablká uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou stierky obalíme snehom a vo vyhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 120 °C. Podávame teplé.
- 3
Náš tip: Sneh z vaječných bielkov môžeme použiť aj pri príprave vianočných pusiniek, kde sneh naplníme do cukrárskeho vrecka a na papierom vystlaný plech striekame malé pusinky, ktoré sušíme v rozohriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu