Šumavská hovädzia pečienka
Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
120-150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na masti do zlatista. Pridáme divoké korenie, mierne zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, za občasného podlievania, domäkka.
- 2
Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a po zaprášení zalejeme vodou. Za stáleho miešania prevaríme, dochutíme horčicou, prikyslíme octom a nakoniec pridáme mlieko a smotanu.
- 3
Omáčku precedíme cez jemné sito a ako vložku pridáme povarenú a na rezance nakrájanú koreňovú zeleninu a očistené, na kocky nakrájané huby. Omáčku s tým všetkým ešte povaríme. Vhodnou prílohou je žemľová knedľa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu