Šumavská hovädzia pečienka

Adrián Vitáloš
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 4. decembra 2009
Šumavská hovädzia pečienka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
30 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
3 PL
3 dkg
3 PL
150 g
0,7 l
0,1 l
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na masti do zlatista. Pridáme divoké korenie, mierne zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, za občasného podlievania, domäkka.

  2. 2

    Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a po zaprášení zalejeme vodou. Za stáleho miešania prevaríme, dochutíme horčicou, prikyslíme octom a nakoniec pridáme mlieko a smotanu.

  3. 3

    Omáčku precedíme cez jemné sito a ako vložku pridáme povarenú a na rezance nakrájanú koreňovú zeleninu a očistené, na kocky nakrájané huby. Omáčku s tým všetkým ešte povaríme. Vhodnou prílohou je žemľová knedľa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia