Perníková chalúpka

bobotka - fotkabobotka, 2. decembra 2009
Perníková chalúpka
Foto: bobotka

Perníky-medovníky vždy u nás robila moja mama a ešte aj stále robí. Ale ja som neodolala a vyskúšala som jej recept tiež. Medovníčky sú mäkké a keď sa uskladnia v uzatvorenom sklenenom pohári aj dlho vydržia. Moja mama nezdobí, zato ja sa vždy s nimi pohrám.Tento rok som druhý krát robila chalúpku. Okrem toho robievam aj adventný veniec. Možno ho tu priložím :-)

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

80 dkg
25 dkg
1
4
2 KL
2 PL
4 KL
4 PL
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame.

  2. 2

    Rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a vykrojíme diely chalúpky. Bočné diely-2 ks. Strechu-2 ks. Zadný diel-1 ks. Predný diel aj s oknami a dvermi 1 ks. Do jednotlivých dielov si slamkou urobíme dierky na neskoršie spájanie-zväzovanie stužkou.

  3. 3

    Pečieme na papieri na pečenie dohneda. Hneď po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po usušení a vychladnutí zdobíme bielkovou polevou.

  4. 4

    Jednotlivé diely pospájame stužkou. Zložíme domček.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: