Štefanova placka

zenista - bez fotkyzenista, 2. decembra 2009
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podľa potreby
1 - 2 ks
50 - 75 g
1  ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Zo zemiakového cesta utvoríme placku veľkosti taniera a usmažíme na platni, alebo na oleji ako lokšu. Hotové lokše jemne pomastíme a zakryjeme, prípadne dáme do rúry aby nevychladli.

  3. 3

    Ak je mäso hotové, pridáme vajcia, ktoré "zašprúdlujeme" a potom pridáme postrúhaný syr, čím nám vznikne masa, ktorú osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme červenú mletú papriku.

  4. 4

    Na tanier položíme placku do polovice naložíme zmes, druhou polovicou prekryjeme, polejeme kečupom a môžeme podľa vlastnej fantázie ešte ozdobiť.

Diskusia k receptu

jarco
ťažko si to viem predstaviť, podľa textu sa mi recept páči, ale fakt by sa zišla fotka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia