Huspenina

redakcia - fotkaredakcia, 3. decembra 2009
40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
1 ks
5 PL
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3 viazaničky
3 strúčiky
1 plátok
3 ks
10 zrniek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať o 5 cm. Po hodine varenia pridáme nakrájaný zeler a mrkvu, petržlenovú vňať, neolúpanú cibuľu, cesnak, celé čierne korenie, bobkové listy a plátok citróna. Všetko spolu varíme ešte hodinu, kým mäso nezmäkne.

  2. 2

    Odložíme z ohňa, prilejeme 3 PL studenej vody a počkáme, kým sa vývar nevyčistí. Potom mäso vyberieme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy.

  3. 3

    Z vychladnutého vývaru odstránime usadený tuk, vývar precedíme cez látku, nalejeme na mäso a odložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: